פיצוי בגין איחור במסירה – מה חשוב לדעת?
קבלנים בדרך כלל עושים כל מה שהם יכולים על מנת לעמוד בהתחייבויות שלהם ולמסור את הדירות המוכנים בזמן שבו התחייבו לכך בהסכם. הם יודעים שיש השלכות ומשמעויות לכל יום של איחור ומדובר בתגובת שרשרת שעלולה להשפיע על הרבה מאד אנשים. אמנם ברוב המקרים אכן המסירה מתבצעת בזמן על פי החוזה אך במידה ויש איחור צריך לדעת מה לעשות ויש לקבל ייעוץ משפטי פרטני בנוגע להשלכות שלו. המקבלן אמור להציע פיצוי בגין איחור במסירה ויש דרכים שונות לחשב את גובה הפיצוי הזה. נהוג ומקובל לציין את גובה הפיצוי ודרך החישוב בהסכם בינו לבין הלקוחות.
איך מחשבים גובה פיצוי בגין איחור במסירה?
על מנת לחשב את גובה הפיצוי צריך להבין את המשמעות של איחור במסירה – אם הדירה לא מוכנה להיכנס לגור בה הרי שהדיירים צריכים למצוא לעצמם פתרון דיור חלופי וזמני. יתכן והם יכולים להישאר בדירה שהם מתגוררים בה אך יתכן שלא. מעבר דירה הוא פרויקט לוגיסטי לא פשוט ויתכן גם שיש אנשים אחרים שממתינים לעבור לגור בדירה שתתפנה. הקבלן יצטרך לשלם להם פיצוי לכל הפחות בגובה סכום השכירות שהם משלמים כעת, מוכפל לפחות ב- 1.5, זאת החל מהמועד שבו הייתה אמורה להתבצע המסירה. פיצוי בגין איחור במסירה יכול להימשך במשך שמונה חודשים.
החשיבות של פנייה אל עורך דין
זו אחת הסיבות שבגינה חשוב מאד שיהיה לצד הקונה עורך דין צמוד שילווה אותו במשא ומתן ובחתימה על החוזה מול הקבלן. כל הסעיפים וכל ההתחייבויות צריכים להופיע בהסכם, כולל מה קורה במידה של מתן פיצוי בגין איחור במסירה. הקבלן צריך לדעת במפורש כמה הוא עומד לשלם לקונים במידה והמסירה לא תתבצע במועד שהתחייב אליו וכך כל התנאים ידועים ומופיעים בחוזה ואי אפשר לערער עליהם. במידה ואכן קרה איחור – חשוב לפנות שוב אל עורך הדין כדי לדעת איך להמשיך.
אתם מתמודדים עם קבלן שאיחר את מועד מסירת הדירה? פנו לקבלת ייעוץ פרטני מעו”ד גלעד (גילי) לוי ומשרד יפת לוי ושות’, משרד עם ניסיון וידע נרחב.
פיצוי בגין איחור במסירת דירה מקבלן
חוזה שנערך בין קוני דירות לבין הקבלן שבונה את הבניין הוא חוזה מורכב מאד ולא בכדי מומלץ מאד שלקונים יהיה עורך דין שיהיה צמוד אליהם ויסייע להם להבין את המשמעות של כל סעיף ואת הדרך הנכונה ביותר עבורם לפעול בכל מקרה שעלול או עשוי לקרות. בהסכם צריכים להיות מפורטים כל המחויבויות של הצדדים בעסקה – פריסת התשלומים של הלקוחות וכל מה שהקבלן צריך לעמוד בו, לרבות מועד המסירה. חשוב מאד שיהיו סעיפים שיתייחסו למתן פיצוי בגין איחור במסירת דירה מקבלן, שכן גם אם מדובר במקרים או נסיבות שאינם תלויים בו – יהיה עליו לפצות את הלקוחות.
איך מתבצע מתן פיצוי בגין איחור במסירת דירה מקבלן?
חשוב לדעת שהנושא של פיצוי בגין איחור במסירת דירה מקבלן צריך להופיע בחוזה המכר שבין הקבלן לבין הלקוחות שלו ומכיוון שהם לא יכולים לחשוב על העניין הזה – הם צריכים שיהיה לצידם עורך דין שעוסק בנדל”ן ומקרקעין וייצג אותם, ידאג לאינטרסים שלהם וכמובן יוודא שסעיפים בנוגע למתן הפיצוי אכן מופיעים בחוזה. הקבלן אמור לשאת בתשלום של שכירות במידה ומסירת הדירה מתעכבת, זאת בנוסף לכיסוי כל נזק נוסף שנגרם ישירות מהעובדה שהקונים לא יכולים לעבור לגור בדירה או להתחיל להשכיר אותה במועד שבו התחייב הקבלן למסור את הדירות.
החשיבות של קבלת ייעוץ פרטני מעורך דין
הלקוחות בעצמם לא בהכרח יידעו שהם בהחלט יהיו זכאים לפיצויים במידה והקבלו יאחר במועד מסירת הדירות ולכן כאשר הם יהיו מיוצגים על ידי עורכי דין בעת החתימה על החוזה מול הקבלן הם יוכלו לדעת בוודאות שהם מוגנים ושהם יקבלו פיצוי בגין איחור במסירת דירה מקבלן במידה ואכן תהיה חריגה מהמועד שמצוין בהסכם. כך הם יכולים לדעת שהקבלן יעשה כל שביכולתו למסור את הדירות בזמן ואין לו שום אינטרס שלא לעמוד בהתחייבות הזאת.
אם אתם מתעניינים בייצוג וליווי בעת חתימה על הסכם עם קבלן פנו אל עו”ד גלעד (גילי) לוי ומשרד יפת לוי ושות’ ותקבלו הסבר על דרך העבודה המנוסה של המשרד.