fbpx

מעוניינים לפרק את השותפות בנכס? אתם במקום הנכון!

פירוק שיתוף במקרקעין הוא זכות חוקית בישראל וכתובה בחוק המקרקעין אשר נחקק כבר בשנות ה-70 של המאה הקודמת. כל שותף לבעלות על נכס יכול לבקש את הפירוק בכל עת ובמידה וכל השותפים מסכימים, השותף המבקש יכול למכור את חלקו לאחד מהשותפים האחרים או לצד שלישי. ישנם מקרים בהם יש התנגדות של שותף אחד או יותר ובמקרה כזה, לשותף המעוניין למכור יש את הזכות לבקש מבית המשפט לאכוף את זכותו לפירוק השיתוף. התהליך יכול להתבצע בין חברים, בני משפחה, אנשי עסקים וגם בין 2 בני זוג הנכנסים לתהליך של גירושין.

ייעוץ משפטי לפירוק שותפות במקרקעין

הסכמי שיתוף הקרקע מתווים חלוקה וזכויות שימוש ברכוש בין השותפים. כאשר שותפים אינם מסכימים על תנאים או אחד פועל באופן עצמאי, ניתן אף לפנות לגישור או למומחים לניהול סכסכ. מאחר שכל השותפים חייבים לחתום על מכירת מקרקעין, שותף יחיד אינו יכול למכור את הנכס באופן חד צדדי ועליו לבקש פירוק. אם שותפים מסכימים לבקשה, השותף הפורש יכול למכור את חלקם לשותפים אחרים או לצד שלישי. פירוק שותפות במקרקעין

התנהלות נכונה ע”פ רישום הזכויות

הליך פירוק השיתוף יתנהל על פי המקום בו נרשמו הזכויות שלכם כשותפים בנכס. בין אם זה רשום בחברה ובין אם זה רשום במנהל מקרקעי ישראל. אם נוצר סכסוך עקב הבקשה לפירוק ואתם בני משפחה או בני זוג, בית המשפט אשר ידון במקרה שלכם הוא בית משפט השלום באזור בו ממוקם הנכס. אם נחתם הסכם שיתוף במקרקעין, יש לכבד את סעיפיו אשר מתייחסים לביצוע פירוק של השיתוף, למעט מקרים בהם שותף עושה שימוש לרעה בשותפות הקיימת. חשוב לדעת כי אם שותף מפר את ההסכם, כל שותף יכול לבקש פירוק ולא רק אתם ואז התהליך יכול להיות מהיר יותר.

עו”ד מנוסה בפירוק שיתוף במקרקעין

לקבלת ייצוג משפטי בנוגע לפירוק שיתוף במקרקעין, צרו קשר עם משרד עורכי דין יפת לוי ושות’ ואחד מעורכי הדין של המשרד ילווה אתכם בתהליך הפירוק של השותפות על הנכס שלכם. במידה ונושא הפירוק הגיע כבר לבית המשפט, תוכלו לקבל ייצוג לכל הדיונים במשפט שלכם.

ניתן לפנות אלינו בכל שאלה בנושא מקרקעין ואנו נשיב בהקדם

דילוג לתוכן